Baba pattanások és bőrbetegségek

0
2808

Egy pattanás hirtelen megjelent a baba arcán-ez a jele a kiütés? Valami bőrprobléma? A világ vége? Pihenjen, és tudjon meg többet a piros foltok a gyermek. ha egy nap pattanást talál a baba arcán, ne aggódjon, a baba nem változik tinédzserré a szeme láttára. A természetes ösztönöd a pánik, mivel természetellenesnek tűnik. Lehet, hogy aprólékosan keresni minden négyzetcentiméterét a baba bőre egy másik pattanás, amely adhat egy nyom, hogy mi folyik itt. Szerencsére, pattanások, bőrpír vagy irritáció nem kell aggódni. A bőr nagyon finom.

A baba bőre, ami a legfontosabb, vékonyabb, mint a miénk és sokkal kevésbé zsíros. Kevesebb melanint is termel, egy bőr pigmentet, ami megvéd minket a nap UV sugaraitól. Mindenki számára a bőr a test legnagyobb szerve: megvéd minket a naptól, az irritáló anyagoktól, a fertőzésektől. Azt is szabályozza a vízveszteség, hogy megakadályozzák a kiszáradás.

A legtöbb újszülött bőrének kissé kékes árnyalatú is

Hogy a bőr a születéskor, de gyorsan lesz rózsaszín, amint a magzati szívük invertálja a jelenlegi vér áramlását. A bőr rendkívül szorosan működik az agyban. Ami azt illeti, a bőr-bőr kapcsolat az újszülöttek és szüleik között, mint például a kenguru módszer, segít a baba agyának fejlődni. A kenguru módszer gyakran használják a koraszülött csecsemők. Az ekcéma megjelenhet a baba életében, általában csak néhány hónap után, ami bőrpír, fájdalmasan száraz bőr, extrém viszketés. Más néven “dermatitis,” ekcéma továbbra is a leggyakoribb bőrbetegség, és gyakrabban, mint nem, eltűnik a serdülőkorban.

Az atópiás ekcéma (vagy atópiás dermatitis) a leggyakoribb forma, és kizárólag a bőr allergiás reakciója. A fizikai kontaktusból származó dermatitist számos irritáló anyag (szappan, izzadság, nyál, parlagfű stb.) okozza.).Csalánkiütés. Csalánkiütés akkor jelentkezik, amikor a bőr úgy néz ki, mint a méhcsípés, és elkezd viszketni. Kis rózsaszín kitörések, piros pattanások jelennek meg, eltűnik, majd hirtelen megjelenik. Ez már a csecsemők életében megtörténhet, különösen azokkal, akik allergiásak a tejben található fehérjékre. A viszketés enyhítésére adjunk szódabikarbónát vagy kolloid zabport a baba fürdővizéhez. Extrém esetekben alkalmazni calamine testápoló, hogy megakadályozzák a baba vakarja őt-vagy magát.

Milia (baba pattanások)

Milium (baba akne) Körülbelül 20% – a babák lesz hatással a baba akne. Ezek a fehér kis pattanások többnyire jelennek meg a baba arcán, mutatják magukat az első néhány hónapban a születés után. Ezeknek a kitöréseknek a fő oka a bőr alatti zsír felhalmozódása a baba pórusaiban. Ezek a kitörések sok szülő számára nagy stresszt okoznak, akik az újszülöttjeik sima és puha arcú látásától a tűfejnél nem nagyobb pattanásokig mennek. De itt nincs semmiféle bűvésztrükk. Ezek a pattanások eltűnnek a saját egy-két hónappal az első kitörés után. Mivel a bőr már zsíros, ne alkalmazzon olajok, krémek vagy vazelin. Miliaria 

Ezek a megemelt, piros és lekerekített pattanások általában megjelennek a homlokon, a nyakon vagy bármilyen ráncon, amikor meleg van odakint, vagy a babának láza van. De amint lehűl, elmennek. Próbálja meg nem túlöltöztetni a babát, és ha lehetséges, csökkentse nedvességét.Intertrigo (Crease bőrkiütés) Amikor két bőrfelület összedörzsölődik pl. az áll, a nyak, a hónalj, a comb vagy a herezacskó alatt) vagy olyan területeken, amelyek gyakran nedvességnek vannak kitéve(pl. verejték, tej, vizelet, széklet stb. okozhat irritációt úgynevezett intertrigo.

A bölcső sapka sárgás színű.

Bölcsővédő Sapka. Az úgynevezett “bölcső sapka” egy sárgás, foltos, zsíros, pikkelyes és ropogós száraz bőrfelület, amely egy baba fején is megjelenhet. Ez valójában egy másik típusú ekcéma, hogy akkor fordul elő, ha van egy felesleges faggyús váladék a fejbőrön. Ha a megfelelő kezelést nem adják meg, a kiütés megerősödhet. Kenjen enyhe mandulaolajat az irritált bőrre, és dörzsölje óvatosan. Száraz Bőr
Ha a baba bőre lebeg, hámlik vagy akár reped, lehet, hogy egy kicsit túl száraz a házban. Próbálja meg nem használni a szappant, amikor a baba egy kis ideig fürdés, majd alkalmazza hidratáló krém vagy testápoló a baba bőrére utána.

Napégések. Amint a nap ismét megjelenik a tavasz első napjaiban, meg kell győződnie arról, hogy a gyerekek nem lesznek kitéve túl sok UV sugaraknak. Itt van, amit meg kell tartani szem előtt:Ne használjon fényvédő, mielőtt a gyermek hat hónap, hogy elkerüljék az allergiás reakciók. Hat hónap után, válasszon egy krémet egy SPF legalább 30 nélkül PABA. 30 perccel azelőtt, hogy kimenne, majd 2 óránként újra felvenné. Hogy megvédje a baba bőrét, tegyen egy kalapot vagy ruhát, hogy fedje karok és lábak. Kerülje, hogy a nap, amíg ez a csúcsintenzitás (között 10 am-2 p. m.)vagy maradjon az árnyékban, ha semmi más;
Igyál sok-sok vizet, hogy megelőzze a kiszáradást.

Miliaria Ezek a megemelt, piros és lekerekített pattanások általában megjelennek a homlokon, a nyakon vagy bármilyen ráncon, amikor meleg van odakint, vagy a babának láza van. De amint lehűl, elmennek. Próbálja meg nem túlöltöztetni a babát, és ha lehetséges, csökkentse a ház nedvességét. Intertrigo (Crease bőrkiütés) Amikor két bőrfelület összedörzsölődik (pl. az áll, a nyak, a hónalj, a comb vagy a herezacskó alatt) vagy olyan területeken, amelyek gyakran nedvességnek vannak kitéve(pl. verejték, tej, vizelet, széklet stb.okozhat irritációt úgynevezett ” intertrigo.

Bölcsővédő Sapka. Az úgynevezett “bölcső sapka” egy sárgás, foltos, zsíros, pikkelyes és ropogós száraz bőrfelület, amely egy baba fején is megjelenhet. Ez valójában egy másik típusú ekcéma, hogy akkor fordul elő, ha van egy felesleges faggyús váladék a fejbőrön. Ha a megfelelő kezelést nem adják meg, a kiütés megerősödhet. Kenjen enyhe mandulaolajat az irritált bőrre, és dörzsölje óvatosan.