Mi okozza a pattanásokat?

0
2389

A pattanás egy kis pattanás vagy papule. Pattanások alakulnak ki, ha faggyúmirigyek, vagy olaj mirigyek, eltömődött és fertőzött, ami duzzadt, piros elváltozások tele genny. Más néven foltok vagy pattanások, pattanások egy része akne. Ezek a legtöbb valószínű, hogy fordul elő a pubertás körül, de akkor megtörténhet, bármely életkorban. A pubertás alatt a hormontermelés megváltozik. Ez okozhat a faggyúmirigyek, található az alapja a hajhagymák, túlműködő. Ennek eredményeként, pattanások a legvalószínűbb, hogy fordul elő a tizenéves években, a menstruáció körül, a nők.

A pattanások leggyakrabban az arcra, a hátra, a mellkasra és a vállakra hatnak. Ez azért van, mert sok faggyúmirigyek ezeken a területeken a bőr. Akne vulgaris, a fő oka a pattanások, befolyásolja több mint 80 százaléka tinédzserek. 25 éves kor után a férfiak 3 százalékát és a nők 12 százalékát érinti. Gyors tények pattanások. Íme néhány kulcsfontosságú pont a pattanások. Részletesebb van a fő cikk.

Amikor a faggyúmirigyek aktívabbá válnak

A pattanások súlyosak, a fejesektől a cisztákig. Ezek akkor történnek, amikor a faggyúmirigyek aktívabbá válnak, elhalt bőrsejtek elzárják a pórusokat, és néha fertőzés alakul ki. Pattanások gyakran fordul elő a serdülőkorban, de ezek hatással lehetnek az emberek minden korban.
Nincs elég bizonyíték, hogy megerősítse, hogy egy adott élelmiszer akne okoz, de egy egészséges étrendet követően csökkentheti a kockázatot. Több különböző típusú pattanások, és különböző jelek és tünetek: Whiteheads: is ismert, mint egy zárt comedo, ezek kis pattanások, hogy marad a bőr alatt. Apró, hússzínű papulának tűnnek. Blackheads: is ismert, mint egy nyitott comedo, ezek egyértelműen látható a bőr felszínén. Fekete vagy sötétbarna, a melanin oxidációja, a bőr pigmentje miatt.

Néhány ember tévesen azt hiszi, hogy a koszt okozza, a színük miatt, és erősen dörzsöli az arcukat. A sikálás nem segít. Irritálhatja a bőrt, és egyéb problémákat okozhat. Papulák: ezek kis, szilárd, lekerekített dudorok, hogy emelkedik a bőr. Ezek gyakran rózsaszín. Gennyes pattanások. Ezek egyértelműen látható a bőr felszínén. A bázis piros és a genny a tetején van. Csomók: ezek hasonló szerkezetű papulák, de nagyobbak. Fájdalmasak lehetnek, és mélyen a bőrbe vannak beágyazódva. Ciszták: ezek egyértelműen látható a bőr felszínén. Tele vannak gennyvel, és általában fájdalmasak. Ciszták gyakran okoz hegek.

A pattanások akkor fordulnak elő, ha a pórusok eltömődtek a faggyúval és az elhalt bőrrel

Okok. A pattanások akkor jelentkeznek, ha a pórusokat eltömíti a sebum és az elhalt bőr. Ez néha fertőzéshez és gyulladáshoz vezet. Hogy miért hatnak egyesekre jobban, mint másokra, az nagyrészt ismeretlen. A faggyúmirigyek és pattanások. A faggyúmirigyek apró bőrmirigyek, melyek sebumot választanak ki, egy viaszos vagy olajos anyag, amely a bőrt és a hajat olajozza. A faggyúmirigyek a bőrünk pórusaiban találhatók, az egész testben, kivéve a kezek és a talpak tenyerét. Több faggyúmirigy van az arcon és a fejbőrön, mint máshol. Mivel a mirigyek sebumot termelnek a pórusokban, az új bőrsejtek folyamatosan nőnek, és a külső bőrrétegeket is leveszik.

Néha a halott bőrsejtek nem ürülnek. A pórusokban maradnak, és összeragadnak a ragacsos sebumnál, ami elzáródást okoz a pórusban. Pórus elzáródás nagyobb valószínűséggel fordul elő a pubertás során, mivel a faggyúmirigyek termelnek több sebum ebben az időben. Bakteriális fertőzés. Ahol a sebum és az elhalt bőrsejtek felhalmozódnak és blokkolnak egy pórust, ez ösztönzi a nemkívánatos baktériumok növekedését, beleértve a Propionibacterium acnes-t (P. acnes), amely az akne-hez kapcsolódó lassan növekvő baktérium. A Propionibacterium acnes sértetlenül megtalálható a bőrünkön, de ha megfelelőek a körülmények, gyorsabban szaporodhat, és problémává válhat. A lassan növekvő baktérium a sebumból táplálkozik, és olyan anyagot termel, ami immunválaszt okoz. Ez bőrgyulladáshoz és foltokhoz vezet.

A pattanások bakteriális fertőzéssel járnak

Bár a pattanások kapcsolódnak a bakteriális fertőzés, nem ragályosak. Az egyik ember nem kaphat pattanást a másiktól. Csakúgy, mint a bélben, vannak “jó” baktériumok, amelyek megvédenek a betegségektől és a “rossz” baktériumoktól, amelyek betegséget okoznak, a tudósok azt sugallják, hogy ugyanez igaz lehet a bőrre is. Kutatók a Washington University School of Medicine azonosított két egyedi törzsek P. acnes a bőrben 20 százaléka az emberek pattanások, míg azok az egészséges bőr hajlamosak nem hordozzák ezeket a törzseket. forrás. Egy másik törzs P. acnes volt az ellenkező hatást. A pattanásos emberek hajlamosak nem ez a törzs, de azok az egészséges bőr volt.

Ez arra utalhat, hogy bizonyos baktériumtípusok határozzák meg a pattanások súlyosságát és gyakoriságát. A kutatók arra utalnak, hogy ezek a baktériumok más tényezőkkel is kölcsönhatásba léphetnek, például hormon-és sebum-szintekkel. Több kutatást kérnek. Élesztő fertőzések. Akne típusú kitörések is kapcsolódik élesztő fertőzések. Pityrosporum, más néven malassezia vagy folliculutis, akkor történik, ha egy pityrosporum élesztő belép a hajhagymák és szaporodik, kiváltó viszkető kitörés apró, viszkető, lekerekített pattanások, amely hasonlít akne. Főleg a mellkas felső részén, a vállán és a hát felső részén fordul elő, de az arcra is hatással lehet.

A legtöbb ember van ez élesztő a bőrön, de ha túl sok alakul ki, akkor okozhat problémát. Ez megtörténhet mind a férfiakkal, mind a nőkkel fiatalokkal, mind a középkorúakkal. Nedves, izzadt környezet, szintetikus szálakból készült ruhák, olajos bőrtermékek használata mind ronthat a helyzeten. Az állapot gyakori serdülőknél, valószínűleg a fokozott faggyúmirigy-aktivitás miatt. Ez nem ugyanaz, mint a pattanások, de gyakran összetévesztik vele. Antibiotikumok, amelyek általában használt akne is, hogy a feltétel rosszabb, mivel elnyomják a baktériumok, amelyek egyébként az élesztő. Malassezia esetén gombaellenes kezelésre van szükség.