Gyors fogyás

0
2316

Valószínűleg már hallott a víz böjt a fogyás, valamint a hozzáadott előnyöket a szervezet kap. Amikor először hallottam róla, azt gondoltam, kizárt, hogy ezt csináljam. Azonban, miután végeztem egy kis kutatást, és megtudtam, milyen előnyökkel jár a folyamat, meggondoltam magam. Igen, van néhány jelentett veszélyei a víz gyors, bármennyire sok nap, az előnyök véleményem szerint felülmúlják a veszélyeket, így fogom mondani, mit tapasztaltam során az én 20 napos víz gyors fogyás. Mielőtt folytatná a szokatlan kísérletemet, mint mindig, kérem, tudja, hogy nem vagyok orvos, vagy bejegyzett táplálkozási szakértő vagy dietetikus.

Mielőtt elkezdené szedni, beszélje meg kezelőorvosával vagy az egészségügyi szolgáltatóval a megfelelő orvosi tanácsot és útmutatást. Víz böjt a fogyás egy meghatározott ideig, amikor egy személy vesz nem étel vagy ital, kivéve a víz, az egyetlen célja a fogyás. Az emberek gyorsan vizet többnyire vallási vagy lelki okokból. Vannak olyan esetek is, amikor a víz gyorsan, hogy segítsen egy orvosi probléma. Víz böjt nem egy új jelenség, mivel már évek óta gyakorolják.

A víz böjt segíthet az azonnali fogyásban

Bár a víz böjt segíthet az azonnali fogyás, lehet, hogy nem fenntartható hosszú távon, mint más módon fogyás stratégiák lehet hatékonyabb. Ha keres egy gyors, rövid távú fogyás módszer, amely biztonságos fontolja meg ezt 1 napos előny a víz böjt. Ha a szervezet nem tud hozzáférni a szénhidrátok kedvenc energiaforrása, akkor elkezdi használni tárolt zsírok. Ennek eredményeként lehet veszíteni körülbelül egy kiló zsír minden nap. Ez teszi a víz böjt az egyik leghatékonyabb rövid távú fogyás módszerek. Ez történik, hogy az egyik legjelentősebb 24 órás víz gyors fogyás eredmények, amit valaha is látni.

A hozzáadott előnye a víz böjt egy sokkal gyorsabb gyógyító folyamat a szervezet, mint a gyulladás drasztikusan csökken. Ennek következtében a test helyreállítása és gyógyulása egyre gyorsabbá és hatékonyabbá válik. A folyamat úgynevezett autofágia, ahol a test újrahasznosítja a régi test sejtek, segít gyorsabban gyógyulni. Amikor gyorsan vizzel, a vércukorszinted nem ingadozik annyira. A víz koplalása csökkenti a vérnyomást és csökkenti a stressz szintjét. Ez szorosan összefügg a szívbetegség kialakulásának kockázatának csökkentésével járó további előnyökkel.

A víz böjt is segíthet emésztési problémák esetén

Tanulmányok kimutatták, hogy a magas vérnyomás korrelál a szívbetegségek kialakulásának magas kockázatával. Az Autofágiával szoros kapcsolatban áll az öregedési folyamat lassulása, mivel a szervezetben több régi sejt újrahasznosításra újrafelhasználásra kerül. Víz böjt is segíthet, ha van emésztési problémák, mint az irritábilis bél szindróma (IBS), hasmenés, gáz, gyomorhurut, székrekedés vagy étvágytalanság. Ki nem csinál egy víz gyors fogyás? A kutatás után, a víz gyors fogyás hangzott elég jó nekem, de még mindig azt akartam, hogy biztos, hogy én nem károsítja a testem kilépés élelmiszer teljesen.

Azok az emberek, akik azt tanácsolták, hogy ne gyors, nem csak a víz böjt, beleértve az emberek, vagy akik: akik étkezési zavarok
terhes vagy szoptató nők sovány emberek súlyos szívproblémákkal küzdő emberek. 1-es típusú cukorbetegségben szenvedő betegek, és
emberek, akiknek ellenőrizetlen migrénjük van. Mivel egyik csoportban sem voltam, úgy döntöttem, hogy víz böjtölök. Most meg kellett határoznom a böjtöm időtartamát. A legtöbb forrás azt javasolja, böjt valahol 5 nap és 2 hét között, de én is felfedezett történeteket az emberek, akik sikerült túlélni a víz akár 45 napig. Határozottan nem álltam készen arra a hosszú időre.

A test eléri a zsírégetést

A legtöbb ember, aki megpróbálta, követte a 7 napos víz gyors fogyás stratégia. A zsémbes kétségeim ellenére, a végső döntésem az volt, hogy nagyot alkossak, és gyorsan indítsak egy 20 napos vizet, és elmondom, hogy ment. Kövesd az utam most és  nap: a ködös napok kezdete
Az első két nap volt a legnehezebb, mivel ez teljesen új volt a testemben. Hihetetlenül éhesnek éreztem magam, mintha kihagytam volna néhány reggelit, ebédet és vacsorát együtt. Az energiaszintem csökkent, és a hangulatom nem hagyott sok kívánnivalót maga után. Egyre idegesebb lettem, és a türelmem is fogyott. Ami a testemmel történt ebben a szakaszban, az akkumulátor-mentési módba került, ami azt jelenti, hogy az anyagcserém hatékonyabb lett, ráadásul a testem kevesebb energiát használt.

Segített tudni, hogy hamarosan jobban leszek, de ugyanakkor nem mondhatom, hogy az első napoknak nem voltak előnyei. Először is, az akaraterőmet gyakoroltam, és ezt sikeresen elvégeztem, nagyon büszke voltam magamra. Azt is tudtam, hogy a tisztítás és méregtelenítés folyamata zajlik valahol a testemben. Ezek az első napok szintén jót tettek a szívemnek. A harmadik napon megkezdődött a vizem koplalása. Addigra a ketózis várt folyamata megkezdődött. Ez az, amikor a tested eléri, hogy elégesse a zsírt, amit tárolt, mint a kedvenc energiaforrása energia, szénhidrát, már nincs ott.

Meglepő módon hirtelen már nem éreztem magam éhesnek, egyszerre kicsit energikusabbnak és kevésbé fáradtnak éreztem magam. Ha a terv az, hogy kövesse a 7 napos víz böjt a fogyás ez az az idő, érdemes lehet, hogy hagyja abba. Másrészt elég erős fejfájásaim voltak, és nem tudtam rendesen aludni. És amikor megfeledkeztem a kísérletemről, és túl gyorsan álltam fel, szédültem. Az a helyzet, hogy amikor egy tipikus étrendet követ, ami szénhidrátban gazdag ételeket tartalmaz, a szervezet glükózt kap keményítőktől és cukroktól.