Hogyan lehet elkerülni a szívrohamot

0
847

Mi a szívroham? Szívroham akkor fordul elő, amikor egy oxigénben gazdag vér áramlik a szívizom egy részébe, hirtelen megáll, és a szív nem kap oxigént. Ha a véráramlás nem indul vissza gyorsan, a szívizom része kimerül.

A szívroham kezelése jól működik, ha a tünetek megjelenése után azonnal adják be. Ha úgy gondolja, hogy Ön vagy valaki más szívrohamot szenved, még akkor is, ha nem biztos benne, azonnal forduljon orvoshoz. A szívroham gyakran a szívkoszorúér-betegség, más néven koszorúér-betegség következtében alakul ki. Ez egy olyan állapot, amelyben a koszorúerek belsejében egy viaszszerű, plakknak nevezett anyag képződik. Ezek az artériák oxigénben gazdag vért adnak a szívednek.

Hogyan kell szedni a szíved

Amikor plakk képződik az artériákban, az állapotot atherosclerosisnak nevezik. A plakettet évek óta építették. Végül a plakk területe lebomolhat az artérián belül. Vérrögöket okoz a plakk felületén. Ha a vérrög elég nagy lesz, megállíthatja a véráramlást elsősorban a koszorúéren keresztül.

Ha az elzáródást nem kezelik gyorsan, a szívizom egy része elkezd lebomlani az artériából. Változás egészséges szívszövet, hegszövet. Ez a szívkárosodás nem lehet nyilvánvaló, vagy súlyos vagy hosszú távú problémákhoz vezethet. Szív izomkárosodással és stagnáló artériával. A szívroham gyakori oka a koszorúér súlyos görcsje (szűkülete). A görcs elválasztja a véráramlást az artérián keresztül levágással. Görcsök fordulhatnak elő olyan koszorúerekben, amelyeket az ateroszklerózis nem befolyásol.

A szívroham súlyos egészségügyi problémákkal járhat, vagy súlyos egészségügyi problémákat okozhat, például szívelégtelenséget vagy veszélyes szívrohamot.

A szívelégtelenség olyan állapot, amelyben a szív nem képes elegendő vért pumpálni a test igényeinek kielégítésére. Az Erythemia szabálytalan szívverés. A kamrai fibrilláció (kamrai fibrilláció) életveszélyes erythema, amely halálhoz vezethet, ha nem kezelik azonnal.
Gyorsan dolgozik az első jele a szívroham tünetek mentheti meg az életét, és ez károsítja a szív kevésbé. A kezelés a tünetek megjelenése után azonnal működik.

Mellkasi fájdalom vagy kellemetlen érzés

Sokan, akiknek a szívroham tünetei vannak, nem értik, mi történik velük. A szívroham a leggyakoribb figyelmeztető tünet mind a férfiak, mind a nők számára:

A legtöbb szívroham kellemetlen érzést okoz a mellkas vagy a mellkas bal oldalán. A kényelmetlenség általában néhány percnél tovább tart vagy tart, majd visszatér. Olyan, mint a nyomás, a mellkas megduzzadása vagy a fájdalom. Úgy is érezheti magát, mint egy égő érzés vagy a szív insolence.

Kellemetlen érzés a felsőtestben. Fájdalmat vagy kellemetlenséget érezhet az egyik vagy mindkét karon, a háton, a vállakon, a nyakon, az állkapocson vagy a has felső részén (a köldök felett).

Légszomj. Ez lehet az egyetlen tünete,vagy lehet mellkasi fájdalom vagy kellemetlen érzés. Ez akkor fordulhat elő, ha pihen vagy fizikai tevékenységet végez.

A szívroham egyéb lehetséges tünetei a következők:

  • Túlzott izzadsággal kell áztatni
  • Szokatlanul fáradt bármilyen okból, néha napokig (különösen, ha nő vagy)
  • Hányinger és hányás
  • Enyhe fejfájás vagy hirtelen szédülés
  • A már meglévő hirtelen, új tünetek vagy tünetek változásai (például ha tünetei növekednek vagy a szokásosnál hosszabb ideig tartanak)

Nem minden szívroham kezdődik hirtelen mellkasi fájdalommal, amelyet gyakran a TV-ben vagy a filmekben mutatnak be, vagy más tünetek, például a mellkasi kényelmetlenség gyakoriak. A szívroham tünetei eltérőek lehetnek az egyik személytől a másikig. Néhány embernek gyakori tünetei lehetnek, és meglepődnek, amikor megtudják, hogy szívrohama volt. Ha korábban szívrohama volt, a tünetei nem feltétlenül azonosak a másik esetében.

Az azonnali fellépés megmentheti az életét: forduljon orvoshoz

Ha úgy érzi, hogy Önnek vagy valaki másnak szívrohama van, vagy szívrohama volt, ne hagyja figyelmen kívül, vagy zavarban érzi magát, hogy segítséget kérjen. Hívja az orvost sürgősségi orvosi ellátáshoz. A gyors kezelés megmentheti az életét.

Ne vezesd magad a kórházba, hadd vezessen valaki más. Vegye fel a kapcsolatot a mentővel, hogy az orvosi személyzet megkezdhesse az életmentő kezelést a sürgősségi szobában. Vegye be a nitroglicerin (nitroglicerin) tablettát, ha orvosa javasolta az ilyen típusú kezelést.

Szívroham akkor fordul elő, ha hirtelen elzáródás következik be az oxigénben gazdag vér áramlásában a szívizom egy részére, és a szív nem kap oxigént. A legtöbb szívroham a szívkoszorúér-betegség következtében alakul ki.

A szívkoszorúér-betegség kockázati tényezőinek csökkentésével segíthet megelőzni a szívrohamokat. Még akkor is, ha már szívkoszorúér-betegsége van, még mindig lépéseket tehet a szívroham kockázatának csökkentése érdekében. Ezek a lépések magukban foglalják a szív egészséges életmódjának változásait, valamint a kapcsolódó állapotok folyamatos orvosi ellátását, amelyek valószínűbbé teszik a szívrohamokat.

Beszéljen orvosával, hogy részesülhet-e az aszpirin elsődleges megelőzésében, vagy használjon aszpirint az első szívroham megelőzésére. Nem minden szívroham kezdődik hirtelen, mellkasi fájdalom, amint azt gyakran a TV-ben vagy a filmekben mutatják.